Таксито двойно за ЧНГ. Двойна ще е тарифата на такситата в

...
Таксито двойно за ЧНГ. Двойна ще е тарифата на такситата в
Коментари Харесай

Таксито двойно за ЧНГ


Таксито двойно за ЧНГ. Двойна ще е цената на такситата в новогодишната нощ. Това потвърдиха редица източници от таксиметровия отрасъл, като настояха за анонимност, защото практиката е противозаконна, написа „ Телеграф “.
В България таксиметровите фискални апарати
имат единствено две цени – дневна и нощна. Празнична цена няма. От години обаче наложителна процедура в новогодишната нощ е водачите на жълти коли да отхвърлят да включат апарата и да търсят предварителна сделка за твърда цена на идния курс.
„ Това е нелегално, несъмнено,
само че се прави по няколко аргументи. Основната е, че съвсем няма надзор, защото инспекторите на ДАИ също са хора, имат фамилии, близки и другари и желаят да честват с тях. Другата причина е, че пасажерите нямат избор, защото търсенето е доста над междинното, а предлагането е доста ниско. Има я неписаната спогодба „ Вместо да честваме, ние сме тук да ви возим. Затова ще платите по-скъпо “, изясни “ почитан чиновник в столична такси централа.
Според осведомени от общо 5500 лицензирани
таксита в столицата в новогодишната нощ се чака да работят едвам към 1700. Желаещите да пътуват обичайно ще са в пъти повече от наличните коли, което слага водачите в позиция да отхвърлят курсове на тези клиенти, които държат да се возят на постоянна цена.
„ Пред всяка механа или клуб
към 5-6 сутринта има по 20 клиенти за 1-2 таксита. Всъщност никой не се пазари, а в противен случай – стига се до такава степен хората безусловно да наддават, с цел да се качат “, показа  таксиметров лидер от огромна столична компания.

Според него няма да има курс под 30 лева от център до квартал в нощта на пиратките.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР